Nu är det inte långt till påsk…

och då slår vi upp dörrarna igen! Vad gör vi då när det inte är öppet?

Ja, först och främst ser vi över vad som behöver förbättras. Ska verkligen skedarna vara där? Kan man bli mer effektiv om tallrikarna står någon annanstans? Vilken typ av diskmaskin ska vi köpa nästa gång? Vi funderar också på nya produkter i sortimentet, surfar runt både på youtube, pinterest och bloggar för att hitta inspiration. Vi bygger om där det behövs. Eftersom vi är noga med arbetsmiljön jobbar vi ständigt med förbättringar även där.

Var är vi då nu, såhär en vecka före öppning? Jo, vi jobbar just nu mycket med organisationen av den fysiska miljön i köket. Med erfarenhet av förra årets säsong förbättrar vi lite här och där. Även där tar vi hjälp av det outtömliga internet. Vi hittar smarta lösningar och ser både hur man kan göra och hur man INTE ska göra. 😊

Man ska ju heller inte glömma den ständigt närvarande städningen! Det gäller att hålla ordning på allt och städa undan vart efter så man inte behöver stå med en tung städuppgift kvällen innan öppning.

Alla arbetsuppgifter är inte roliga men vi ser alltid till att ha kul på jobbet. Det blir lite bus, spännande samtal och en & annan häftig låt som det sjungs med i. Vår filosofi är att kvaliteten ska stå i centrum men på jobbet ska det ska gå att vara både allvarlig och busig. Mår personalen bra, så mår caféet också bra!

Ha en härlig påsk och hoppas vi ses på caféet någon dag framöver!

Vid tangenterna

Sanna och Ann-Louise

VÅRENS SVÅRASTE FRÅGA

VILKA GLASSAR SKA VI SÄLJA I ÅR?

Varje år vid den här tiden står vi inför denna svåra uppgift; att välja ut vårt glassortiment. Några val är lätta, de som vi vet säljer mest och några som är veganska, glutenfria och/eller mjölkfria. Men vad mer ska vi ha? Och framför allt vilka nyheter ska vi plocka in?

Beskrivningarna har vi hämtat på www.GB.se. I vårt ordinarie utbud finns en blandning mellan barn- och vuxenglass, isglass och gräddglass så vad ska vi ta in som komplement? Vad saknas?

På vår Instagram kan ni sedan rösta vilka nyheter ni tycker att vi ska ta in i år!
Vi har själva inte smakat dem än…


Nyheter!


Kinder joy ice cream

Mjölk- och chokladglass i en scooping-cup med en överraskning.

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Magnum brownie

En blandning av chokladbrownie, sammetslen vaniljglass, kolasås med ett täcke av Magnums klassiska choklad.

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Magnum white chocolate & cookies

Len glass med smak av kex och en chokladswirl med smak av kex, som omsluts av vit choklad med ännu mer kexbitar i.

Allergen: cerealier med gluten, mjölk och mjölkprodukter.
Kan innehålla sojabönor och sojabönsprodukter, nötter och nötprodukter via produktionskontamination.

Cornetto salted caramel

Len vaniljglass med salt kolasås och krispiga kolakulor i en våffla med två smaker. Våfflan har smak av både kola och vanilj.

Allergen: cerealier med gluten, sojabönor och sojabönsprodukter, mjölk och mjölkprodukter.
Kan innehålla spår av ägg och nötter via produktionskontamination

Bamse

En len gräddglass med smak av päron som doppats i kakao.

Allergen: mjölk och mjölkprodukter.
Kan innehålla nötter och nötprodukter via produktionskontamination.

Trocadero Zero

Pop-up-glass med koffein och smak av apelsin och äpple.

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Solero organic juicy lemon

Fylld av syrlig och len citronkräm och omsluts av ett lager isglass med smak av citron. Vegansk och ekologisk

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Magnum Vegan Almond (självklar nyhet!)

Len vegansk vaniljglass med ett lyxigt lager vegansk choklad och krispiga mandelbitar.

Allergen: nötter. Kan innehålla mjölk via produktionskontamination.


ordinarie utbud


Magnum classic

Len vaniljglass med ett lyxigt lager mörkt mjölkchokladöverdrag.

Allergen: mjölk och soja, mjölk- och sojaprodukter

Magnum mandel

Len vaniljglass som omsluts av ett lyxigt lager Magnumchoklad med krispiga mandelbitar.

Allergen: mjölk och mjölkprodukter, nötter och nötprodukter.
Kan innehålla soja och sojaprodukter, jordnötter och jordnötsprodukter via produktionskontamination.

Daimstrut

Len vaniljglass med daimbitar i frasig strut.

Allergen: soja och sojaprodukter, mjölk och mjölkprodukter, cerealier med gluten och glutenprodukter, nötter och nötprodukter.
Kan innehålla jordnötter och jordnötsprodukter via produktionskontamination.

Hallon Smoothie dröm laktosfri

Len vaniljglass med härlig hallonsorbet omsluten av en klassisk våffla.

Allergen: mjölk och mjölkprodukter, cerealier med gluten och glutenprodukter

Choice lovely vanilla cone

Vaniljglass gjord på ris med en kakaorippel och överdrag i en krispig majsvåffla. Mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri. 100% vegetabilisk

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Sandwich

Chokladkex med vaniljglassfyllning

Allergen: mjölk och mjölkprodukter, cerealier med gluten och glutenprodukter

Nogger Classic

Vaniljglass med nougatkärna och chokladöverdrag

Allergen: mjölk och mjölkprodukter, nötter och nötprodukter, soja och sojaprodukter

88:an

Vanilj- och ischokladglass, täckt med nötkrokant

Allergen: mjölk och mjölkprodukter, nötter och nötprodukter

Solero Strawberry Smoothie

Fruktglass med jordgubbsbitar.

Allergen: information saknas på GB:s hemsida

Twister

Fruktglass med smak av ananas, citron och jordgubbe.

Allergen: mjölk och mjölkprodukter

Calippo Cola

Pop-up glass med colasmak

Allergen: Kan innehålla mjölk och mjölkprodukter via produktionskontamination.

Café Sågmöllan och fakta kring vårat sortiment

Många kan ställa sig frågan varför vi har börjat med glutenfritt, mjölkfritt osv och det tänkte jag att vi kunde svara på idag. Svaret är väldigt enkelt. Vi på Café Sågmöllan tycker att allas lika värde är väldigt viktigt. Du ska kunna komma till oss och få vad du söker efter. Istället för att bli nekad en fika kan du troligen få något gott som passar just dig. Och skulle du nu beställa glutenfritt t.ex. så kan du vara helt säker på att inget kommer i kontakt med bakverket. I vårt kök så är vi väldigt noga med att bakverken inte ska komma i kontakt med något annat. Vi använder handskar för säkerhets skull.

Men vad innebär då glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt, veganskt osv som vi har hos oss?

Vi kan väl börja med glutenfritt.

Gluten finns i bland annat vete, råg, korn och havre. Att inte tåla gluten kallas för Celiaki, glutenintollerans. I princip allt hos oss är glutenfritt, men kanelbullarna innehåller normalt gluten. Men oroa dig inte, de går att få glutenfria också!

Mjölkfritt

I mjölken finns bland annat protein, kalcium, vitamin B12, vitamin D, jod och så mycket mer. Om mjölkfritt är bästa valet för dig, så är det absolut inget problem för oss. Vi bakar med mjölkfritt margarin. Är du i behov av sockerfria alternativ finns det givetvis.

Sockerfritt

Sockerfritt innebär att du inte får i dig snabb energi. En diabetiker kan bli väldigt dålig. Vi har flera alternativ, hallonpaj på mandelmjöl och smör. Inget tillsatt socker alls. Kanelbullar bakade med sötströ liksom ett antal mindre kakor.

Veganism

Äter du veganskt så har du valt att avstå ifrån animaliska produkter, såsom kött, fisk, fågel, mjölkprodukter, ägg, honung osv. Ja, allt som har med djur att göra. Vissa väljer dock att äta kosttillskott eftersom de missar massa viktiga ämnen. En del veganer väljer att avstå köp från animaliska produkter som har testats på djur eller liknande. Medan andra gärna undviker att gå till djurparker, cirkusar osv i respekt mot djuren.

Oavsett om du äter mjölkfritt, glutenfritt, veganskt, sockerfritt eller vad du nu än äter så ska du i alla fall veta att du alltid är välkommen till oss på Café Sågmöllan. På bland annat vår facebooksida så kan du se våra öppettider och vår adress. Har du någon fråga kan du alltid skicka iväg ett meddelande så svarar vi så fort vi kan, eller så kan du ta kontakt med oss direkt på plats om våra dörrar är öppna. Vi hjälper dig gärna! För oss är det ett självklart val att kunna hjälpa dig på bästa sätt, bland annat genom att du kan köpa glutenfritt, veganskt, sockerfritt och mjölkfritt hos oss.
Varmt välkommen!

Mvh personalen på Café Sågmöllan i Kivik.

Ny Blogg

Vi har nu startat upp denna blogg som kommer handla om allt mellan himmel och jord, bara det har med mat att göra på något vis. Bloggare är Sanna, en fantastisk tjej i Café Sågmöllans team som brinner för matlagning. Två gånger i månaden kommer hon reflektera över spännande nyheter, vår verksamhet, bakningstips och säkert mycket mycket mer.

We have now started up this blog which will be about everything between heaven and earth, as long it has to do with food in some way. Blogger is Sanna, a fantastic girl in the Café Sågmöllans team that is passionate about cooking. Twice a month she will reflect on exciting news, our business, baking tips and certainly much, much more.